maanantai 12. tammikuuta 2015

Viikko 1

Ajattelin pitää ainakin alussa päivä päivältä, myöhemmin ehkä kerran viikkoon tiivistelmä -tyylisesti vähän kirjaa siitä, miten minulla menee. Satunnaisia kuvia yritän räpsiä mukaan, tällä kertaa ainakin ruoasta...

Nämä postaukset löytää tunnisteella PÄIVÄKIRJA.

Edellinen postaus (=aloituspostaus)

- VIIKKO 1 -


Maanantai 5.1.15
Tän piti alkaa hienosti, mun piti syödä heti alusta alkaen järkevästi. Heti ensimmäisenä päivänä söin sipsejä ja käytiin mäkkärissä, jossa otin tottakai ison aterian - juu, juuri sellaisen, että kalorien mukaan ei päivässä sitten hirveästi muuta tarvitsisi syödäkään. Ai niin ja puolitoista suklaapatukkaa. Itsehillintä tasoa nolla, kiva.

Hyvä puoli oli siinä, että mentiin keskustaan kävellen (ja mä sain pari kerää lisää yhtä lankaa, jotta riittää neuletunikaan). Kadulla kävelyä tuli kartan mukaan 7,7km ja siihen päälle ne, mitä kaupoissa käveltiin. Pakkasta oli 13 astetta, vähän oli naama jäässä. Alunperin suunnitelmana oli käydä salilla ja eilen illalla kävelyllä, mutta käyhän tää näinkin. Jos huomenna sitten salille.

Jäin kuitenkin (liikunnan ansiosta, jonka kiloklubi tosin laskee tasaisesti koko viikolle) 136 kaloria miinukselle ja sehän on kuitenkin pääasia että ei mene ainakaan yli siitä, mitä kulutan. Kaikesta huolimatta oli nälkä vähän joka välissä, mutta kyllä tähän pian taas elimistö tottuu, ettei ruokaa tule joka suunnasta kokoajan.

Tiistai 6.1.15
Aamu alkoi hyvin liikaa nukkumalla ja sitten olikin jo kauhea näljä ja täytin lautasen kasviksilla ja broilerpyöryköillä (310kcal, aamupalan suositus 318kcal). Eilen tuli liikuttua, joten enemmänkin olisi saanut syödä. Lounas meni kanssa aika nappiin ja sitten söinkin välipalan ja päivällisen kerralla, koska... No, liian haastavaa syödä 5 kertaa päivässä. Ehkä vielä jotain pientä purtavaa ennen nukkumaanmenoa.

Salille en jaksanut tänään, koska oli muuta kiirettä - pesin pyykkiä ja käytiin ostoksilla. Mutta eiköhän sinne salille tule kuitenkin tämän viikon puolella ehdittyä. Pääasia etten ole koko päivää kuluttanut istumalla. Niin ja unirytmikin korjattu lähemmäs normaalia!

Keskiviikko 7.1.15
Kotilöhöilypäivä, pyykinpesua (taas) ja kokkailua. Niin ja asensin windowsin uudelleen, kun se meni aika pahasti solmuun, joten se piti minut aika tehokkaasti kiinni koneen ääressä jonkin aikaa.

Piti tehdä jauhelihapihvejä, mutta siitä tulikin jauhelihamuruketta. Ei siis mureketta vaan mureketta. Seuraavalla kerralla enemmän kananmunaa ja/tai korppujauhoja, näin neuvoivat kaverit. Söin sitä sitten kahdesti tänään, eri lisukkeilla vaan. Huomisellekin jäi vielä yksi annos,

"Lihamuruketta", gluteenitonta pastaa ja kasviksia

Söin ihan ok, aavistuksen enemmän kuin suositus, mutta 280kcal alle arvioidun kulutuksen. Kiloklubin suosituksen mukainen enegriavajaus on 520kcal.

Liikkumattomuus ottaa päähän. Jos nyt edes lenkille koittais raahautua, kun se salille meno tuntuu niin vaikealta. Lenkille sais miehenkin mukaan, kun se on nyt vapaalla. Täytyy joskus saada se tekemisen raivo oikeaan aikaan eikä yhdeksän jälkeen illalla! Eka kerta salilla on aina vähän jännä, mutta siitä se sitten lähtee taas. Mähän joskus yläasteikäisenä kävin pari vuotta salilla, että tuttua hommaa ja muistaisin varmaan treeniohjelmanikin melkein ulkoa.

Hämmästtävin oli huomata, että keksit ei maistuneet oikein miltään, ei oikein tehnyt niitä mieli. Mutta tuli napattua muutama välipalaksi, kun sellaisia kaapissa oli. Parempi siis maunkin puolesta korvata ne vaan mandariineilla ja muilla terveellisemmillä vaihtoehdoilla.

Torstai 8.1.15
Liian vähän ruokailukertoja, vain aamupala ja lounas! Mutta söinkin niin ison ja epäterveellisen lounaan, että ei olisi ollut varaakaan syödä enempää, nyt kalorivaje 390, suositus 520. Liikuttuakaan ei taas tullut pyykkäämistä enempää, mutta nyt on ainakin pyykkikorit kerrankin lähes tyhjät!

Perjantai 9.1.15
Ikeapäivä! Kävin erään kaverin kanssa IKEAssa ostoksilla, kun hän oli kyytiä vailla ja mulla sopivasti on tuo farkkupösö. Aamupala jäi vähän niukaksi kiireisen lähdön takia - väsytti liikaa ja herääminen venyi...

Ikeareissun jälkeen kävin vielä miehen kanssa Prismassa ruokaostoksilla ja tiskasin, ennen kuin pääsin kokkaamisen kimppuun, joten olin ihan supernälkäinen. Ruoaksi tein nuudeleita ja kanaa, lisukkeena oli kaikkea sekalaista kaapista löytynyttä. No, kuvasta näette. Ja uudet keittiön piristykset, vähän kirkasta oranssia harmaan talven keskelle :)

Kanaa, nuudelia, tomaattia, kurkkua, perunasalaattia ja italiansalaattia.

Söin illalla vielä leipää ja join glögiä. Taas onneton kolmen ruokailun päivä, mutta kalorimäärä aikalailla suosituksen mukainen. Mutta jestas se lounasannos oli valtava, vaikka siinä oli just se kalorimäärä mitä mun pitikin lounaalla syödä eli ei tässä laihduttaessa ainakaan nälkää joudu näkemään. Loppupäivä pitäisi sitten vaan syödä vähemmän ja useammin, muuten menee ihan jees.

Mahdollisesti mun ongelma onkin ollut se, että olen aina syönyt joko liian vähän - säästöliekki TAI tietysti liian paljon. Liian suuri määrä tulee helposti, jos syö epäterveellisesti ja liian pieni määrä, jos syö terveellisemmin mutta ei tarpeeksi usein. Tässä tietysti sitten vielä sekoittavina kuvioina unirytmi ja ruokailurytmi, jotka ovat olleet ihan päin mäntyä. Ja napostelu silloin tällöin.

Lauantai 10.1.15
Pää löi herätessä tyhjää ja jääkaapin sisältö oli aika rajallinen, joten söin aamiaiseksi munakokkelia ja nakkeja. Kiloklubi heti tietenkin huusi punaista, että liian suuri osa energiasta tulee rasvasta. Se toki korjautui lounaalla (kanaa, riisiä, paljon kasviksia), MUTTA sitten se keksikin valittaa, että saan liikaa proteiinia. Ja jos eilinen lounas oli iso, niin tämänpäiväinen vasta olikin, ei mahtunut edes valitsemalleni lautaselle, joten söin kasvikset suoraan kiposta, jossa kypsensin ne mikrossa. Ja tästä huolimatta en päässyt tavoitekalorimäärään lounaan osalta.

Kanaa (siellä alla), riisiä, tomaattia, kurkkua ja kasviksia.

Loppupäivä (tai siis yö, mikä unirytmi?) meni sitten kahdella mandariinilla ja kalorivaje jäi kahdeksaansataan, mikä on aika hurjasti liikaa. Keskiviikkona on lääkäri (kontrolli) aamuyhdeksältä, joten jotain tälle unirytmille on tehtävä. Ja samalla saa jotain järkeä ruokailurytmiinkin. Ruokailukertoja on nimittäin hämmästyttävän vaikea rytmittää, jos herää iltapäivällä kolmelta ja menee nukkumaan kuudelta aamulla. Ja kun ei ole edes töitä rytmittämässä arkea...

Mutta päivän onnistumiset! Sain photoshopin asennettua ja pääsin muokkaamaan kuvia blogia varten! Siksipä julkaisinkin huivipostauksen ja sunnuntaillekin on tulossa postaus värjätyistä langoista. Tosin jotain vikaa tässä (joko koneessa tai photarissa) on, koska kaatuu jatkuvasti ja kaataa mukanaan muitakin ohjelmia. 2 vuotta vanha Asus -läppäri.

Sunnuntai 11.1.15
Viikon viimeinen päivä, tämän voisi ottaa punnituspäiväksi (ja mittaus). Jos sen tekisi aina aamulla ennen syömisiä, niin siihen voisi ehkä jotenkuten luottaakin.

Paino: 73,6kg (-1,1kg)
Vyötärö: 87cm
Reisi: 65cm (-1cm)

Oho, kilo hävinnyt! Jes! Vyötärölle ja reisille ei oo sitten tapahtunutkaan mitään, muta toisaalta mulla on nyt muutenkin jotenkin turvonnt olo... Tuli esimerkiksi nukuttua tuossa juuri yli 10 tuntia. Peilikuva näytti pahalta, onneksi vaaka pelasti.

Ensi viikolle enemmän liikuntaa, parempi rytmi nukkumiselle ja syömisille ja ei muuta kuin raivolla eteenpäin. Se on nyt joku mun motto tässä.

Sunnuntain syömiset ihan jees, kalorivaje suurinpiirtein ohjeen mukainen, tosin liian vähän kasviksia tänään. Ja liian vähän liikkumista. Jokatapauksessa hyvillä mielin ensi viikkoon, ehkä syömisetkin alkaa hahmottua tästä. Vielä on vähän paniikkia, että mitä mä voin syödä, kun kaikessa on maitoa, vehnää tai possua tai sitten on epäterveellistä tai jotain. Maanantaina kyllä syön lohta, jos löydän sitä sopivaan hintaan... Ja sitä liikuntaa, sitä pitää harrastaa enemmän!


Eli tällainen oli mun "uuden elämän" ensimmäinen viikko. Kertokaahan mielipiteitä, mitä nyt mieleen tulee. Saa myös tsempata ja antaa vinkkejä ja niin edelleen, sana on vapaa.

3 kommenttia:

  1. Hyvä Frosti, siitä se lähtee! Mä ainakin tykkään seurailla tällasia päiväkirjamaisia. Jatka vaan ja muista, et vaikka yks päivä menis överiks niin se ei pilaa koko viikkoa. Ja tiijäkkö, 1 kg viikkoon on ihan himosuoritus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :3 Jee kiitos tsemppauksesta!

      Ja tiedän, et 1kg/vk on paljon, mutta se ei oo mikään ihme tälläin alkuvaiheessa, varmaan hidastuu tahti tästä. Kiloklubikin sanoo, että tavoite (-20kg) on saavutettavissa noin 44 viikossa, eli sehän olis alle puol kiloa viikossa. Eli jos se arvio pitäis paikkansa, mun pitäs olla tavoitepainossani marraskuun alkupuolella. :)

      Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.

LilySlim Weight loss tickers