maanantai 22. heinäkuuta 2013

Remonttikuulumisia

Remontin puolella on ollut nyt jokseenkin hiljaista. Ei kummempaa suurta edistystä. Mutta nyt olisi jotain kerrottavaakin ja kuvia myös oikein reilusti. Eteisestä ja keittiöstä. Olo-makuu-työhuone mikälie on nyt ollut samassa vaiheessa pidempään - sieltähän puuttuu käytännössä enää lattia, listat ja verhotanko.

Ennen tapetointia.
(katsokaa kattolamppua!)
Eteinen
Eteisen yksi seinä tapetoitiin äidin kanssa viikko sitten. Tapetti on vaaleaa ja epätasaista niin pinnaltaan kuin väriltäänkin ja sopii kivasti yhteen viereisen tekotiili"tolpan" kanssa. Lopuissa seinissä on lämpimän valkoinen maali.

Tapetoidulla seinällä on tosiaan sähkötaulu (uusi hieno sähkötaulu! ei vanhan mallisia sulakkeita! kun siihen vielä saisi sen kannen päälle...) ja siihen tulee myös naulakko. Kenkähyllyn nostinkin jo paikalleni, se on samaa sarjaa naulakon kanssa ja käytettynä hankittua Ikeaa. Meillä on kyllä ihan hävettävän paljon Ikean juttuja kaikkialla, jopa sänky! Ai juu ja siihen seinään tulee myös ovipuhelin, jolla voi sitten avata alaoven kylään tuleville kavereille. Kävivät sen kesken remontin asentamaan tuohon ja me heti seuraavalla kerralla irrotettiin se siitä...

Eteisestä puuttuu tosiaan enää lattialistat ja naulakko pitää kiinnittää. Juu ja kattolamppu... Vaikka onhan tuo nykyinenkin... ehh... aika moderni?



Kenkäteline on paikallaan, naulakko lojuu vielä lattialla.

Keittiö
Keittiössäkin on nyt edistytty. "Jääkaappinurkkaus" on kaapinovia vaille valmis, jääkaappikin on paikallaan. Mihin lienevät ne kuvat kadonneet, missä jääkaappikin on jo paikallaan... Alla olevassa kuvassa näkyy puristin pitämässä yläkaappeja kiinni korkeassa kaapissa, mutta nekin ovat tosiaan jo asiallisesti kiinnitettyinä paikoillaan. Noh, kuvaa tulee viimeistään sitten kun saadaan ovet paikalleen.


Tason päälle tulevia kaappejakin on jo vähän ihmetelty, toisin sanoen nostettiin ne pareittain keskelle olohuoneen lattiaa. Kuva havainnollistaa, edessä olevat kaapit tulevat siis taaempien kylkeen kiinni. Seuraavalla kerralla poraillaan niihin reijät joista kaapit yhdistetään toisiinsa, niin saadaan sitten heti ruveta laittamaan niitä paikalleen kun laatoitus valmistuu.



Laatoitus tosiaan alkoi eilen(su). Minä ja mies pestiin vaihtelevalla aktiivisuudella kylppäriä sillä aikaa, kun vanhempani urheasti ahersivat keittiössä. Laatat ovat tosiaan 20x10cm kokoisia ja osa mattaa ja osa kiiltävää. Maksoivat yhteensä sen 7,50e. Päätettiin tosiaan, että laitetaan laatat vaakasuuntaisesti ja tehdään pystyraitoja matoilla ja kiiltävillä. Kuvista ei ehkä erotu, mutta näyttää kivalta jo nyt!

Laattoja tuli tosiaan 4 kerrosta ja niiden ja yläkaappien väliin tulee vielä jonkinlainen lista, jotta saadaan kaapit sopivalle korkeudelle.

Ennen
(sininen möhnä seinässä on kosteussulkuainetta)

Kolmas rivi menossa, näettekö miten
matta ja kiiltävä raidoittuvat kivasti?

Takaseinän viimeistä laattaa viedään

Jälkeen
Puuttuu siis vielä sivuista laatat! Mutta tässä
näkyy mielestäni vähän kivemmin tuo raidoitus.

 Kyllä se nyt pahasti näyttää siltä, että se joskus tulee valmiiksikin. Kävin myös päivittelemässä Remontti -välilehteä! Sieltä näkyy, mitä hommia tehdään juuri nyt, mitä on vuorossa seuraavaksi ja mitä on jäljellä vielä niiden jälkeen.


98. postaus!

3 kommenttia:

  1. Mua kiinnostais minkä nimistä tuo valetiiliseinän tiili on, mistä ostitte ja onko muita värejä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti mulla ei ole mitään hajua, mistä sitä saa ja onko muita värejä, sillä saatiin ne äidin työpaikalta ylijäämänä. Merkki on Elastolith ja paketissa oli myös osoite elastolith.nl, toivottavasti tästä tiedosta oli apua :)

      Poista
    2. Kiitos tästä :) Aloitan tiedostelun, josko tuo tieto auttaisi edes hieman.

      Poista

Muista jättää kommentti! :)

Kaikki voivat kommentoida, mutta kommentit näkyvät vasta, kun olen ne itse käynyt hyväksymässä.

LilySlim Weight loss tickers